GÜZELLİK ETKİSİ

Güzel bir kadına yardım için erkekler birbiriyle yarışır. Yakışıklı bir erkekse, kadınları ikna etmede her zaman avantajlıdır. Ama çekici olmak kadın ve erkek için hayatı gerçekten kolaylaştırır mı?

Gerek duymadığınız ilgi sizi rahatsız edebilir veya sırf sizinle iletişim kurabilmek için karşınızdaki işinizi zorlaştırıyor da olabilir. Güzel kızların “keşke böyle dikkat çekici olmasam” dediğini çok duymuşumdur. Çünkü yersiz ilgi can sıkıcı olabilir. Özellikle ilgi göstermediğiniz birinden gelen ilgi oldukça rahatsız edicidir. Erkeklerin çekici bir kadın gördüklerinde kontrol mekanizmalarının ciddi şekilde dağıldığını tartışmaya bile gerek yok. Fakat kadınlarda aynı durum çok daha kontrol altındadır. Hal böyle olunca da kadınlar erkeklere kıyasla bu konudan daha muzdariptirler.

- Senin için ölürüm.
- Teşekkürler.


Peki, bu ilgi her zaman rahatsız edici midir? Hiçbir zaman işe yaramaz mı?
Emin olun alımlı bir kadınsanız, işlerinizi daha hızlı hallettirebilir, iade alınmayan malları iade edebilir, hatta bazen ilk kez gittiğiniz bir yerde bile bir anda bütün yiyip içtikleriniz müessesenin ikramı olabilir.

Ama önemli olan çekici kadınların, “Her şey ne kadar kolay”, “Herkes melek gibi” diyerek tozpembe bir dünyada olduklarını sanmamaları, çünkü kadınların hayatını kolaylaştıran her erkek aslında bunu bir beklentiyle yapar ve çoğu erkek bir yatırımcı misali size yaptığı iyiliğin kendisine ateşli bir teşekkür olarak döneceğini hayal eder. İşte bu beklentilerdir aslında işleri zorlaştıran. Yoksa bedava hiçbir ürün ya da beklenmeyen hiçbir sıra rahatsız edici değildir.

Peki ne yapmalı?

Böyle durumlarla karşılaşan kadınların, erkeklerdeki bu düşünce yapısını iyi kavramış olması yeterli aslında. Farkında olarak attığınız adımlar sonra karşılayamayacağınız beklentileri de ortadan kaldırır. Tabi siz ne yaparsanız yapın, etrafta her zaman sizi borç altına sokmak için can atan erkekler olacaktır. Ama eğer farkında olursanız bunu engelleyebilecek olan da, fırsat verecek olan da siz olursunuz.


Hatta bu dezavantajı avantaja çeviren birçok zeki kız da yok değil etrafta, işte onlar da hayatın normal halini yalnızca bir kadınla karşı karşıya geldiklerinde fark ediyorlar.

Efe TANAY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...